PEC (Plà Educatiu de Centre)
És, el document referent per a donar resposta a la diversitat de les necessitats personals i educatives de l’alumnat que es deriven d’una societat plural. Comprén el context per a desenvolupar una anàlisi coherent, incorporant metodologies innovadores per a poder desenvolupar els continguts curriculars. És una eina útil per a cohesionar l’equip educatiu, ja que requereix reflexionar i prendre acords que permeten revisar, actualitzar i consensuar els principis i valors que atorguen identitat al centre, i que defineix la línia pedagògica del centre. S’actualitza a juliol amb totes les propostes de millora de la memòria de fi de curs.
PGA (Plà General d'Aula)
És la base de la transformació digital del centre.
Es concep com a un document obert, l’actualització del qual està subjecta a l’evolució i millora de la competència digital del professorat i de l’alumnat en els processos de gestió i ensenyament-aprenentatge,
respectivament.
PAM (Plà d'Acció per a la Millora)
És la part pedagògica de la PGA, és el document en el qual es concreta la intervenció educativa que es durà a terme al centre educatiu i al seu entorn, durant un curs escolar.
Les finalitats són incrementar el percentatge d’alumnes que aconsegueix els objectius i les competències educatives corresponents, reduir l’absentisme escolar, millorar la competència emocional i les habilitats d’interacció social de l’alumnat per a aconseguir una integració socioeducativa més
elevada i desenvolupar accions per a previndre i compensar les desigualtats en educació des d’una perspectiva inclusiva.
El disseny de les actuacions del PAM es realitza al 1r trimestre del curs i la seua avaluació es realitza trimestralment i anualment a la memòria de fi de curs per a fer les modificacions corresponents per al curs següent.
PFL (Plà de Foment Lector)
El Pla de foment de la lectura és un document que arreplega totes les intervencions del centre destinades al foment de la lectura i la comprensió lectora, la qual cosa implica un suport explícit a l’adquisició de les competències bàsiques, especialment: a) la comunicació lingüística b) el tractament de
la informació i la competència digital c) la competència cultural i artística d) la competència per a aprendre a aprendre.
A més trimestralment avaluem a l’alumnat en els diferents competències per veure l’evolució i on hem de millorar.
És la base de la transformació digital del centre.
Es concep com a un document obert, l’actualització del qual està subjecta a l’evolució i millora de la competència digital del professorat i de l’alumnat en els processos de gestió i ensenyament-aprenentatge,
respectivament.
CC (Concreció Circular)
La Concreció curricular del centre és el document que desenvolupa, completa, adequa i concreta el currículum oficial a cada centre docent, i que forma part del seu Projecte educatiu.
Suposa l’establiment d’un marc comú, acordat pel claustre, que defineix les línies educatives del centre i que dona coherència i continuïtat a les programacions d’aula que el composen, al llarg de tota l’etapa educativa.
Es basa en la nova llei educativa (LOMLOE) i en els Decrets d’Infantil (100/2022 del 29 de juliol) i de Primària (106/2022 del 25 d’agost) de la Comunitat Valenciana.
Aquestes concrecions currciulars inclouen: les competències clau, competències específiques, criteris d’avaluació, descriptors
operatius, instruments d’avaluació i les mesures d’atenció a la diversitat.
ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible)
Són objectius universals, integradors i ambiciosos que guien la implementació de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides per al Desenvolupament Sostenible, aprovada el 25 de setembre del 2015. Els treballem per a sensibilitzar al nostre alumnat de les necessitats mundials per a la millora del planeta.
